Letní ☀️ AKCE 2+1 ZDARMA na všechny samolepky na zeď 🥳

Možnosti použití samolepek

 

 

Rozmanité povrchy pro tvé kreativní projekty

Máš doma samolepky nebo si chceš nějaké koupit a přemýšlíš, kam bys je mohl/la nalepit? Jsi na správném místě. V tomto článku se dočteš o tom, na jaké různé povrchy můžeš samolepky aplikovat, a také se dozvíš, kde bys je raději neměl/a použít.

 

Povrchy vhodné pro nalepení samolepek

  1. Stěny: Samolepky můžeš bez problémů nalepit na stěny s hladkou nebo hrubozrnnou omítkou. Hladký povrch zaručuje, že samolepka se pěkně přichytí a bude pevně držet.
  2. Nábytek: Pokud máš doma nábytek bez povrchové úpravy z papírové dýhy, jako je melaminová fólie, můžeš jej oživit nalepením dekorativní samolepky.
  3. Kuchyňské spotřebiče a obklady: Chladničky nebo obkládačky v kuchyni či koupelně jsou také skvělým místem pro nalepení samolepek. Oživ si prostředí veselými vzory nebo užitečnými oznámeními.
  4. Zrcadla a sklo: Na zrcadlo si můžeš nalepit motivační citát nebo na sklo a okna aplikovat designy na transparentní fólii, které přidají soukromí bez ztráty přirozeného světla.
  5. Plastové povrchy: Ať už je to plastový nábytek, krabice nebo jiné plastové výrobky, samolepky se na tyto povrchy přilepí bez problémů a dodají jim nový vzhled.

 

Povrchy, které se k nalepení samolepek nehodí

Existují také povrchy, na které by si samolepky neměl/a aplikovat, protože by mohly mít problémy s přilnavostí:

  • Stěny s omyvatelnými barvami: Tyto barvy obsahují akrylové nebo vinylové polymery, případně silikonové přísady, aby byly odolné vůči špíně a poškození. Na takto upravených površích samolepky nebudou dostatečně držet.
  • Gumové povrchy a neopracované dřevo: Tyto materiály nejsou vhodné pro samolepky kvůli jejich povrchové struktuře, která brání adekvátní adhezi.

 

Závěr

Samolepky jsou vynikající způsob, jak rychle a jednoduše změnit vzhled různých předmětů a povrchů ve vašem domě. Doufám, že tento článek vám pomůže lépe pochopit, kde všude můžeš své samolepky využít. Nezapomeň si tento článek uložit nebo se vrátit k němu, když budeš potřebovat inspiraci nebo radu, jak a kde samolepky použít. Sledujte nás na sociálních sítích pro více tipů a nápadů na dekorace, které mohou oživit každý kout tvého domova.